“Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?” (Márai Sándor)

Legújabb blog bejegyzésünkben az adventről, illetve e várakozás és galériánk kapcsolatáról szeretnénk pár tényt, gondolatot, élményt megosztani Önökkel. Advent első vasárnapját követő négy hét a várakozás időszaka, a lelki felkészülés ideje karácsonyra.

Boros Attila – A szent család

Az ünnep előtti időszak hívő és nem hívő számára egyaránt fontos. A legtöbbünkben kialakul egy olyan várakozó, felkészülő, gyermeki izgatottsággal vegyülő hangulat, amely karácsonyra csúcsosodik ki. Jó esetben mind szeretteinkkel tölthetjük e napot, napokat és mindezt nyugalom, átszellemültség, béke és nem utolsó sorban szeretet uralja.

Az elmúlt évtizedben a Vándorfény Galéria történetében is különös szerepe van az adventnek.
Egyfelől számunkra is jelen van a készülődés intézménye, hiszen ekkor feldíszítjük kiállító termünket, igyekszünk még otthonosabb, szeretetteljesebb légkört teremteni. Szakmai szempontból pedig tavaszi katalógusunk előkészületeivel, művészeink új alkotásaival, azok szebbnél szebb kereteivel foglalkozunk.

Másfelől szent célunk vásárlóink maradéktalan kiszolgálása. Év közben is rengeteg kedves történet születik meg egyes alkotások kapcsán, de decemberben megsokszorozódnak az ilyen események.

Nem gyakori, hogy kollégánk egy gyönyörű 100×200 cm-es festményt házhozszállításkor épp átadná az ajándékozó férjnek, ám az abban a pillanatban hazaérkező megajándékozandó feleség miatt kénytelen nyílászáró ügynöknek kiadni magát. A rögtönzés sikerült, egy hónap múlva intenzív örömben volt része a családnak, amikor a karton csomagolásban mégsem beltéri ajtó, hanem egy hihetetlen festmény lapult.

Szintén kedves élménye másik munkatársunknak egy kiszállítás, amikor egy édesanya szerette volna meglepni fiát és menyét 6 alkotással, ám betegség miatt mindketten az ágyat nyomták 23-án, így fenn állt a veszélye a meglepetés elillanásának. A lapok ki voltak osztva. A hölgy figyeli s ha kell szóval tartja a párt, el ne hagyják a szobát, míg kollégánk „besurran” a házba és felszereli a festményeket a nappali falaira. A terv remek volt, ám a ház őrzői, az úgynevezett kutyák nem voltak beavatva… Munkatársunk lélekjelenlétén és kiváló fizikai adottságain múlt, hogy se neki, se a festményeknek nem esett baja. Annak rendje és módja szerint a feladat el lett végezve s a mai napig szóba kerül a történet, ha találkozunk kedves törzsvásárlónkkal.

Természetesen idén is partnerek vagyunk minden megoldásban, ami ahhoz kell, hogy a megfelelő műalkotás a megfelelő falra, polcra kerüljön, hiszen megkerülhetetlen az ajándékozás öröme, ha a karácsonyról beszélünk.

Szász Endre László “Vallone” – Téli mese

10 éves belvárosi galériánkban (és budapesti illetve vidéki kiállításainkon) rengetegen fordulnak meg adventkor is, hogy szeretteiket, barátaikat, munkatársaikat, önmagukat meglepjék egy értékálló, örök emlékkel, amire a kortárs műalkotások ideális választást jelentenek. Ehhez szeretnénk segítséget, teret és időt nyújtani adventi kiállításainkkal országszerte (XIV., XXI., XXII. kerület, Zalaegerszeg, Miskolc, Füzesabony, Baja), valamint galériánk állandó nyitva tartásával 2018. december 3-23-ig, naponta 10-19 óráig.

Várjuk Önöket szeretettel!