A karácsony a szeretet, az együttlét ünnepe. A művészet pedig a szeretet kifejezésének egyik legsokoldalúbb eszköze. Ha fontos számunkra, hogy mivel ajándékozzuk meg azokat, akik közel állnak hozzánk, ha nem csupán ajándékozni szeretnénk, hanem igazán adni is, vagy ha olyan gesztusban gondolkodunk, amely egy életre szól, válasszuk a művészetet!

A szeretet kifejezésében a művészet klasszikus megoldás, mégis egyedi. A műalkotás nem tömegáru, hanem olyan érték, amely megismételhetetlen. Ha művészetet ajándékozunk, már a választás pillanatában személyre szólóvá válik e gesztus, a megajándékozott a kezdettől ott van velünk. Hiszen a választás szempontjai közt a legfontosabb az, hogy minek örülne az a valaki, akit szeretünk. Miközben dönteni igyekszünk, az ő ízlését, az ő érdeklődését, az ő életterét, az ő vágyait, az ő életét látjuk magunk előtt.

Egy műalkotás keletkezése első pillanatától egyedi, azzal viszont, hogy ajándékká lesz, még inkább kivételessé válik. A szeretet, amely továbbad például egy festményt, egy láthatatlan ecsetvonás, egy utolsó simítás vagy a megformálás végső érintése egy kisplasztikán.

Ha egy műalkotásból ajándék lesz, azzal nem csupán magunkból adunk egy részt, hanem a művész lelkéből is, vagyis tevékeny résztvevőivé válunk a képzőművészet azon csodájának, amelyet úgy hívunk, öröklét.

Az ajándékként átadott művészet egy életen át kitart, nem ér véget az ünnep gyorsan elszaladó napjaival. A műalkotásban kifejezett szeretetünk ott lóg majd a falon holnap és azután is, örökre megőrizve az együttlétnek azt a szeretetteljes pillanatát, amikor adni akartunk magunkból valamit – kifejezve azt, hogy a másik fontos számunkra.

Galériánk az adventi időszakban hétvégén is várja azokat, akik egy műalkotásba zárva szeretnék kifejezni szeretetüket. Karácsonyi tárlatunk minden nap 10 és 19 óra között tart nyitva. Vidéken élő, művészetkedvelő közönségünket pedig folyamatosan várják kihelyezett kiállításaink.

Stílusgazdag kínálatunkban biztosan megtalálja azt az egy műalkotást, amelyet keres.

Döntsön a művészet mellett, így a karácsony ünnepe már a választás izgalmával elkezdődik. Utalványainkkal arra is kínálunk megoldást, ha az ajándékozottra hagyná a választás örömét.

Várjunk galériánkban advent idején is!

(kép: Szász Endre László “Vallone” – Karácsonyi hangulat)