Sokadik éve így van, vagyis mára szokásunkká lett, hogy évente egyszer, május környékén a művészet ünneplésére hívjuk közönségünket. Május végén egy teljes héten át sarkig tárjuk Kossuth utcai, belvárosi galériánk ajtajait, és a képzőművészet nyitott tereként várjuk új és visszatérő vendégeinket.

Május 22. és 28. között (és nemcsak ilyenkor) bárki betérhet hozzánk, aki úgy dönt, hogy barátságot köt a képzőművészettel, és otthonát kortárs művészek munkáival öltözteti fel. Az egyhetes ünnep alatt közel 700 művészeti alkotás duzzasztja majd galériánk kiállító tereit. Nem titkolt célunk az, hogy a műalkotásokat közönségünk otthonába költöztessük, hiszen a galériánk által közvetített művészet akkor „ér révbe”, ha betöltheti azt a fontos funkcióját, hogy élettereink értékes dísze legyen.

Galériánk még mindig ragaszkodik ahhoz az alapításkor kitűzött céljához, hogy működésével segítse megismerni és megszeretni a kortárs képzőművészetet. Ebben a szellemben rendezzük jövő heti nyitott napjainkat is, a hozzánk betérő, művészetszerető közönség ugyanis május 22. és 28. között rendkívüli feltételekkel vásárolhat: minden vevőnk, aki a 700 alkotást tömörítő kínálatban rátalál kedvencére, választhat mellé még egyet, melyet ajándékba kap. Fizetni minden esetben a magasabb árú műtárgyért kell. Ráadásként annak érdekében, hogy a munkából hazatérőknek is lehetőséget adjunk galériánkban időzni, meghosszabbított nyitvatartással várjuk vásárlóinkat, vagyis a hét minden napján 10 és 19 óra között látogathatnak el hozzánk azok, akik a szomjazzák a művészetet.

Apropó szomjúság! Annak érdekében, hogy az ünnepi héten igazán jó legyen nálunk lenni, minden a galériába betérő érdeklődőt pezsgővel, kávéval és üdítővel kínálunk! Hiszen a művészet élvezete megköveteli, hogy megálljunk, megpihenjünk, vegyünk egy nagy levegőt, kiürítsük fejünket a mindennapok zajától, és figyelmünket a harmónia, a szépség felé fordítsuk.

Itt a kiváló alkalom arra, hogy felöltöztessük végre azt a kopár falat a nappaliban, és lopjunk egy kis művészetet otthonunk meghittségébe, vagy épp itt a lehetőség, hogy esküvőre, jubileumi évfordulóra ajándékot válasszunk, méghozzá olyat, amely maradandó értéket képvisel, és mindörökre megőriz valamit az ajándékozás pillanatából.