A Vándorfény Galéria idén is megrendezi a törzsvevőink, az új érdeklődőink, a művészeink, illetve cégünk munkatársai által egyaránt kiemelten kezelt, izgalommal várt Szezonnyitó kiállítását!

Több mint 10 éves hagyományunkhoz hűen ez alkalommal is házhoz megyünk a Duna bal, illetve jobb oldalán élő közönségünkhöz. Először Zuglóban találkozunk szeptember 15-16-án, szombaton és vasárnap, majd a XII. kerületben az Alkotás úton a következő, 22-23-i hétvégén.

Hogy mi várható e két monumentális eseményen?

Például a már korábbról megszokott oldott, kellemes hangulat, amit belvárosi galériánk látogatói ugyanúgy megtapasztalhattak már, mint a fővárosi, vidéki és határon túli vándorkiállításainkat megtisztelő közönség. Az otthonos, családias légkört és a baráti beszélgetések olajozottságát a soha ki nem ürülő poharak és a finom falatok erősítik.

Mondanánk, hogy a szokásos művészeti színvonalat prezentáljuk Önöknek, de nem lenne igaz.
Igen, az egyik ok, hogy idén is csatlakoztak hozzánk új alkotók, akik még színesebbé teszik ezer színben ragyogó palettánkat. A további színvonal emelkedés másik tényezője pedig művészeink folyamatos megújulása és az a megtisztelő szándék, elhatározás, amivel állandóan üzemelő belvárosi galériánk megalakulásának 10. évfordulóját szeretnék köszönteni.  Épp ezért a tavasz derekától kezdve időt, energiát nem sajnálva az összes aktív alkotónk emberfelettit, több mint 500 alkotást produkált. Nos, ez a galériánknak és egyben Önöknek szóló születésnapi ajándék az, amit szeretnénk megmutatni hazánk legnagyobb olyan tárlatain, amelyek a legtöbb kortárs művet vonultatják fel egyszerre.
Az adatok szerelmeseinek is hadd kedveskedjünk:

1500 alkotás, 150 festő, 24 szobrász, 4 nap, 2 helyszín, 1 galéria. Meggyőző számsor…

Ugyancsak régi-régi eleme e kiállításainknak az őszi katalógusunk bemutatása, amit törzsvásárlóink már korábban postaládájukban tudhatnak – nem kis előnyre szert téve az újdonságok megismerését illetően. Sokszor halljuk vissza, hogy már a katalógusért megérte nálunk vásárolni. És ez bizony igaz is, hiszen évről-évre igényesebb, bővebb, átfogóbb formában kerül ki az odaadó alkotók kezéből.
Szintén hatalmas sikere van asztali naptárunknak, amely funkcióján túl hetente más-más művészt mutat be életrajza és legfrissebb művei szempontjából egyaránt. Nem véletlen, hogy Szentgotthárdtól Vásárosnaményig, Balassagyarmattól Mohácsig az ország minden pontjáról megtisztelnek bennünket a szezonnyitónkon, hiszen ekkor adjuk át minden olyan vásárlónknak az Őt megillető naptárat, aki az évek során már legalább egy alkotást vett tőlünk. Büszkén mondhatjuk hát, hogy világszerte több ezer háztartásban vagyunk jelen, nem csak a falakon, hanem az asztalokon is!

Reméljük az előttünk álló szezonban is rengetegszer búcsúzhatunk Önöktől a vásárlóink által már ismert mondattal, amit most jó szívvel kívánunk két hatalmas kiállításunk apropóján is:

„Sok örömet hozzá!”