“(…) a Balaton-vidék egy bájos menyasszony, ki vőlegényére vár, minden ponton új bájait tárja fel; mentül tovább nézzük, annál szebbnek látjuk, s bár nevessenek ki érte, én azt mondom, hogy az egész táj mosolyog! (…) mint költő, a Balaton-vidéknek nyújtom a szépség almáját.”

(Jókai Mór: A Magyarhon szépségei – A magyar Tempe völgy)

A 2018-as esztendőt a Vándorfény Galéria az ünneplésnek szenteli, hiszen 10 év telt el Belvárosi Galériánk megnyitása óta. Összesen több mint ezer kiállítást szerveztünk ez idő alatt Kárpát-medence szerte.  Sikeres fővárosi és országos kiállításaink, egyéni tárlataink, Vándor7  rendezvényeink, katalógusaink, naptáraink, tavaszi szezonnyitó eseményeink elérték céljukat:

Rengeteg új barátot szereztünk az alkotók illetve a kortárs magyar művészetet kedvelők táborából egyaránt …..

Emlékezzünk rá, az alapítás éve 2008 a nemzetközi gazdasági válság éve volt, de ennek ellenére sikerült közös álmainkat megvalósítani, folyamatosan fejlődni, művészileg gazdagodni. Mellettünk sorra szűntek meg a kortárs galériák, fogyatkoztak a kiállítási lehetőségek és mondjuk ki őszintén az Önök Művészetpártolók anyagi lehetőségei is mérséklődtek  Mi azonban nem foglalkoztunk a nehézségekkel, dolgoztunk, hittünk a munkánkban és ebből fakadóan:

Rengeteg új barátot szereztünk az alkotók illetve a kortárs magyar művészetet kedvelők táborából egyaránt …..

Sokat gondolkoztunk azon hogyan lehetne méltó módon  az évfordulót  Önökkel  és a  Művészekkel, egy szó mint száz a Barátainkkal együtt megünnepelni. Kell egy csapat mondta Garas Dezső a Régi idők focijában, kell egy téma ami lehetőleg mindnyájunkhoz szól mondtuk Mi, és így “fedeztük fel” a magyar tengert.Nem véletlenül választottuk Jókai Mórtól idézetet, az ő személye a kitartó folyamatos munka szimbóluma, Balaton szeretete pedig utal kiállításunk témájára. A régi nyarak illatát idézzük meg és ha mondjuk külföldi barátainknak: Plattensee, Lake Balaton, mosolyogva bólogatnak ők is.

“Én nem a Balatont hanem annak világát festem”- Egry József gondolata kiválóan foglalja össze kiállításunk lényegét,  a hangsúly az emlékeken, érzéseken van, és szinte az összes Alkotónk jelen lesz műveivel. Olyan tárlatra invitálom Önöket ahol rengeteg festmény várja majd, és mind-mind a Balatonnal hozható összefüggésbe. Emóciók, érzések, asszociációk, hangulatok, különböző látás- és ábrázolásmódok, amelyek művészeink ecseteit, ceruzáit, krétáit sarkallják munkára legnagyobb tavunk kapcsán. De ez még nem minden!   A “Vándor-fény a Balatonon” című kiállításunk attól válik még egyedibbé, hogy az alkotók meg is tisztelik jelenlétükkel a rendezvényt, ami így közönségtalálkozó is lesz!

Hiszünk benne, hogy ünnepléssorozatunk csúcspontja felejthetetlen élmény lesz minden résztvevő számára!

Méltó és felejthetetlen ünneplésünk feltétele, hogy Ön is megjelenjen 2018. november 14-én, este 18:00 órakor a Vándorfény Galériában (1053 Budapest, Kossuth Lajos út 3. – Szép utca sarok).

Szeretettel várjuk!

(borítókép: Papp Gábor – Balatoni panoráma)