2018 első hónapjának végéhez közeledve már javában a jövőre koncentrálunk, de nem várhatjuk úgy a februárt, hogy nem összegeztük a tavalyi évet.

Fantasztikus időszak végére tettünk pontot az óév utolsó napján. Belvárosi galériánk pulzáló hétköznapjai mellett országjáró kiállításaink adtak teret és lehetőséget a találkozásra. Soprontól Gyuláig számos vidéki városba elvittük a művészetet, 137 kiállításunkon 14 000 látogatót számoltunk össze. Többségük tárlatainkon nemcsak megtalálta, de haza is vihette magával azt, amit keresett.

Így volt ezzel művészetkedvelő közönségünk a karácsonyt megelőző időszakban is. November-december táján boldogan nyugtázhattuk, hogy a szeretet ereje bármikor képes a művészet felé fordítani a figyelmet. Igazán örülünk annak, hogy az ünnep apropóján a galériánkban vásárolt festmények, grafikák és szobrok által még több otthonba beköltözhetett a művészet.

Szerencsére mindez már nem alkalomfüggő. Egyre többen megérzik, hogy a művészettel történő együttélésre nemcsak az ünnep adhat alkalmat, hanem a mindennapok is, vagyis az a hétköznapi perc, amikor galériánkban vagy kihelyezett kiállításainkon időzve megakad a szeme egy képen, és visszavonhatatlanul megérzi azt, hogy szüksége van rá.  Nem feltétlenül azért, hogy továbbadja, és nem is azért, hogy felmutasson általa valamit, hanem csupán azért a nagyon egyszerű, mégis nemes igényért, hogy együtt éljen vele, hogy lakásának vagy más fontos életterének mindennapos dísze legyen.

Ezt az egyszeri pillanatot az akkor bennünk lüktető érzés segít felismerni, mintha kincsre leltünk volna… És persze bizonyosságot is érzünk: abban a pillanatban már biztosan tudjuk, hogy gyűjteményünk új darabjával ismerkedünk. No meg egy kicsit magunkkal, ugyanis a művészettel való ilyenfajta találkozás egy lépéssel mindig közelebb visz önmagunkhoz is.

Mi a Vándorfény Galériában örömteli szakmát űzünk, ugyanis 2017-ben sok ilyen történet létrejöttének lehettünk segítői vagy csak kívülálló szemtanúi. Szerettük ezeket a pillanatokat. Várjuk Önt 2018-ban is Budapesten, a belvárosban és kiállításinkon országszerte.

A helyszínekért és a pontos időpontokért figyelje honlapunk híreit, illetve a Vándorfény Galéria Facebook-oldalát.

(borítókép: Boros Attila – Gondolatok a kiállításról)